dionisiy1500 | Дата: Вторник, 24.12.2024, 11:16 | Сообщение # 1 |
Генералиссимус
Статус: Offline
| Быт.21.1-7. «Не отвержи мене от Лица Твоего»
быт21:1 И Господь посети сарру, якоже рече: и сотвори Господь сарре, якоже глагола. быт21:2 И заченши сарра роди аврааму сына в старости, во время, якоже глагола ему Господь: быт21:3 и нарече авраам имя сыну своему рождшемуся ему, егоже роди ему сарра, исаак: быт21:4 обреза же авраам исаака во осмый день, якоже заповеда ему Бог. быт21:5 Авраам же бе ста лет, егда бысть ему исаак сын его. быт21:6 Рече же сарра: смех мне сотвори Господь: иже бо аще услышит, обрадуется со мною. быт21:7 И рече: кто возвестит аврааму, яко млеком питает отроча сарра, яко родих сына в старости моей?
*
Исаак (смех, радость).
*
Радость есть переживание обретения желаемого.
Для Авраама и Сарры радостью бывает рождение сына (Исаака), а для христианина — общение с Богом в Господе Иисусе Христе.
Первое было один раз в телесном, второе бывает всякий раз в видении божественных вещей, когда нам бывают оставлены грехи.
Сарра родила Исаака в старости, христианин рождает навык предстояния Божественному Лицу, когда живет безгрешно. Как говорит Писание: «Седина есть мудрость человека, а возраст старости — житие не скверно»
Следует смотреть не на буквальное явление божественного, но на его смыслы (обреза же авраам исаака во осмый день, якоже заповеда ему Бог).
*
Такое делание прилично подвижнику, который познал вещи подлежащие чувствам и постигаемые умом, и который готов к познанию божественного (авраам же бе ста лет, егда бысть ему исаак сын его).
*
Познание и усвоение божественных вещей питает способность предстоять Божественному Лицу (яко млеком питает отроча сарра, яко родих сына в старости моей).
**
Богу нашему слава. Аминь.
|
|
| |