dionisiy1500 | Дата: Суббота, 21.12.2024, 06:13 | Сообщение # 1 |
Генералиссимус
Статус: Offline
| Быт.19.30-38. Инструменты богопознания
быт19:30 Изыде же лот от сигора, и седе в горе сам, и две дщери его с ним: убояся бо жити в сигоре: и вселися в пещеру сам и дщери его с ним. быт19:31 Рече же старейшая к юнейшей: отец наш стар, и никтоже есть на земли, иже внидет к нам, якоже обычно всей земли: быт19:32 гряди убо, упоим отца нашего вином и преспим с ним, и возставим от отца нашего семя. быт19:33 Упоиша же отца своего вином в нощи оней: и вшедши старейшая, преспа со отцем своим тоя нощи: и не поразуме он, егда преспа и егда воста. быт19:34 Бысть же наутрие, и рече старейшая к юнейшей: се, (аз) преспах вчера со отцем нашим: упоим его вином и в сию нощь, и вшедши преспи с ним, и возставим от отца нашего семя. быт19:35 Упоиша же и в ту нощь отца своего вином: и вшедши юнейшая преспа со отцем своим: и не поразуме он, егда преспа и егда воста. быт19:36 И зачаша обе дщери лотовы от отца своего: быт19:37 и роди старейшая сына и нарече имя ему моав, глаголющи: от отца моего. Сей отец моавитом даже до нынешняго дне. быт19:38 Роди же юнейшая сына и нарече имя ему амман, глаголющи: сын рода моего. Сей отец амманитом до нынешняго дне.
*
Когда человек выйдет из мира для упражнения в добродетели (и седе в горе), то оказывается в неустроенности жизни (и вселися в пещеру).
Чтобы правильно устроить ее, можно взять образы жизни тех, кто упражнялся в ней прежде (дщерь старейшая), и тех, кто упражнялся в подобном (дщерь юнейшая).
Не все образы, но подходящие именно ему (преспа).
Так человек приобретает необходимые мнения о богопознании (моав = от отца моего, амман = сын рода моего).
*
Следует помнить, что спасает Бог, а это лишь инструменты богопознания.
**
Богу нашему слава. Аминь.
|
|
| |