[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
* Быт.19.15-26. Подвижничество необрезанных
dionisiy1500Дата: Четверг, 19.12.2024, 15:57 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Статус: Offline
Быт.19.15-26. Подвижничество необрезанных

быт19:15 Егда же утро бысть, понуждаху ангели лота, глаголюще: востав, поими жену твою и две дщери твоя, яже имаши, и изыди, да не и ты погибнеши со беззаконми града.
быт19:16 И смутишася, и взяша ангели за руку его, и за руку жену его, и за руки двух дщерей его, понеже пощаде и Господь.
быт19:17 И бысть егда изведоша я вон, и реша: спасая спасай твою душу: не озирайся вспять, ниже постой во всем пределе (сем): в горе спасайся, да не когда купно ят будеши.
быт19:18 Рече же лот к ним: молюся, Господи,
быт19:19 понеже обрете раб твой милость пред тобою, и возвеличил еси правду твою, юже твориши на мне, еже жити души моей: аз же не возмогу спастися в горе, да не когда постигнут мя злая, и умру:
быт19:20 се, град сей близ еже убежати ми тамо, иже есть мал, и тамо спасуся: не мал ли есть? и жива будет душа моя тебе ради.
быт19:21 И рече ему: се, удивихся лицу твоему, и о словеси сем, еже не погубити града, о немже глаголал еси:
быт19:22 потщися убо спастися тамо: не возмогу бо сотворити дела, дондеже внидеши тамо: сего ради прозва имя граду тому сигор.
быт19:23 Солнце взыде над землю, лот же вниде в сигор.
быт19:24 И Господь одожди на содом и гоморр жупел, и огнь от Господа с небесе.
быт19:25 И преврати грады сия, и всю окрестную страну, и вся живущыя во градех, и вся прозябающая от земли.
быт19:26 И озреся жена его вспять, и бысть столп слан.

*

Лот есть образ подвижника с необрезанным умом.

Жена образ его жизни.

Дщери образы жизни, желанные подвижнику.

*

Писание (Закон и Пророки) руководит подвижника и его жизнь (или жизни) к бесстрастию и божественной (или небесной) жизни (в горе спасайся).

Спасаются только послушные.

Исход из страстности бывает не сразу весь, но помалу (сигор = малый), многими исхождениями.

*

Господь преврати (измени ее восприятие) землю страстности.

Всякий, кто вышел из нее в сущности, воспринимает ее смрадной и жгучей (жупел и огнь).

Такой подвижник сразу (без размышления) отвергает страстное, подобно тому, как мы отвергаем горькое или причиняющее боль.

Такое устроение (чувство) души называют «этический вкус»

*

Жизнь (жена) необрезанного подвижника бывает последовательностью исходов из страстности и возвращений в нее (и озреся жена его вспять, и бысть столп слан).

Столп, потому, что поставлен между.

Слан, потому, что умом вышли, а сердцем нет.

**

Богу нашему слава. Аминь.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: