[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
* Быт.18.16-33
dionisiy1500Дата: Понедельник, 09.12.2024, 16:34 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Статус: Offline
Быт.18.16-33

быт18:16 Воставше же оттуду мужие, воззреша на лице содома и гоморра: авраам же идяше с ними, провождая их.
быт18:17 Господь же рече: еда утаю аз от авраама раба моего, яже аз творю?
быт18:18 Авраам же бывая будет в язык велик и мног, и благословятся о нем вси языцы земнии:
быт18:19 вем бо, яко заповесть сыном своим и дому своему по себе, и сохранят пути Господни творити правду и суд, яко да наведет Господь на авраама вся, елика глагола к нему.

*

Содом (= горение), думаю есть, образ «страстности», а гоморр (= погружение) — образ страстной привязанности к какой-то вещи.

«Страстность», думаю, есть образ неразумного отношения.

*

Авраам есть образ разумного последования Богу (авраам же идяше с ними, провождая их).

Такому Бог сообщает божественные судьбы (еда утаю аз от авраама раба моего, яже аз творю?).

И словами и делами.

Подобные ему наследят божественное благословение (и благословятся о нем вси языцы земнии).

Чем он заслужил такое отношение Бога?

Тем, что и он и его семя сотворят в себе добродетель (правду) и суд.

**

быт18:20 Рече же Господь: вопль содомский и гоморрский умножися ко мне, и греси их велицы зело:
быт18:21 сошед убо узрю, аще по воплю их грядущему ко мне совершаются: аще же ни, да разумею.

*

Бог учит нас не действовать без испытания обстоятельств дела.

**

быт18:22 И обратившеся оттуду мужие, приидоша в содом: авраам же еще бяше стояй пред Господем.
быт18:23 И приближився авраам, рече: погубиши ли праведнаго с нечестивым, и будет праведник яко нечестивый?
быт18:24 аще будут пятьдесят праведницы во граде, погубиши ли я? не пощадиши ли всего места пятидесяти ради праведных, аще будут в нем?
быт18:25 никакоже ты сотвориши по глаголу сему, еже убити праведника с нечестивым, и будет праведник яко нечестивый: никакоже, судяй всей земли, не сотвориши ли суда?
быт18:26 Рече же Господь: аще будут в содомех пятьдесят праведницы во граде, оставлю весь град и все место их ради.
быт18:27 И отвещав авраам, рече: ныне начах глаголати ко Господу моему, аз же есмь земля и пепел:
быт18:28 аще же умалятся пятьдесят праведницы в четыредесять пять, погубиши ли четыредесяти пятих ради весь град? И рече: не погублю, аще обрящу тамо четыредесять пять.
быт18:29 И приложи еще глаголати к нему, и рече: аще же обрящутся тамо четыредесять? И рече: не погублю ради четыредесяти.
быт18:30 И рече: что, Господи, аще возглаголю? аще же обрящется тамо тридесять? И рече: не погублю тридесятих ради.
быт18:31 И рече: понеже имам глаголати ко Господу: аще же обрящутся тамо двадесять? И рече: не погублю, аще обрящутся тамо двадесять.
быт18:32 И рече: что, Господи, аще возглаголю еще единою? аще же обрящутся тамо десять? И рече: не погублю десятих ради.
быт18:33 Отиде же Господь, яко преста глаголя ко аврааму: и авраам возвратися на место свое.

*

Всякое место Господь оценивает на предмет того, возможны ли в нем обучение праведности и праведники.

В чувственном (50) или в приобретении совершенства (10).

Если такое есть, то оно достойно оставаться в бытии.

**

Богу нашему слава. Аминь.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: