dionisiy1500 | Дата: Пятница, 25.10.2024, 09:00 | Сообщение # 1 |
 Генералиссимус
Статус: Offline
| Быт.15.1-6. Семя Аврама
быт12:5 И поят аврам сару жену свою, и лота сына брата своего, и вся имения своя, елика стяжаша, и всякую душу, юже стяжаша в харране: и изыдоша поити в землю ханааню. быт12:6 И пройде аврам землю в долготу ея даже до места сихем, до дуба высокаго: хананее же тогда живяху на земли (той). быт12:7 И явися Господь авраму и рече ему: семени твоему дам землю сию. И созда тамо аврам жертвенник Господу явльшемуся ему.
*
быт13:14 Бог же рече авраму, повнегда разлучитися лоту от него: воззри очима твоима и виждь от места, идеже ты ныне еси, к северу, и ливе, и к востоку, и морю: быт13:15 яко всю землю, юже ты видиши, тебе дам ю и семени твоему во веки, быт13:16 и сотворю семя твое, яко песок земный: аще кто может исчести песок земный, то и семя твое изочтет:
*
быт15:1 По глаголех же сих, бысть слово Господне ко авраму в видении нощию, глаголя: не бойся, авраме: аз защищаю тя, мзда твоя многа будет зело. быт15:2 Глагола же аврам: Владыко Господи, что ми даси? аз же отпущаюся безчаден: сын же масек домочадицы моея, сей дамаск елиезер. быт15:3 И рече аврам: понеже мне не дал еси семене, домочадец же мой наследник мой будет. быт15:4 И абие глас Господень бысть к нему, глаголющий: не будет сей наследник твой, но иже изыдет из тебе, той будет наследник тебе. быт15:5 Изведе же его вон и рече ему: воззри на небо и изочти звезды, аще возможеши исчести я. И рече: тако будет семя твое. быт15:6 И верова аврам Богу, и вменися ему в правду.
*
Бог обетовал авраму в наследие землю ханааню.
В земном (песок земный) и в небесном (звезды небесные).
**
Богу нашему слава. Аминь.
|
|
| |