[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
* Быт.14.18-15.6. Вера
dionisiy1500Дата: Вторник, 08.10.2024, 05:13 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Статус: Offline
Быт.14.18-15.6. Вера

быт14:18 и мелхиседек царь салимский изнесе хлебы и вино: бяше же священник Бога вышняго.
быт14:19 И благослови аврама, и рече: благословен аврам Богом вышним, иже созда небо и землю:
быт14:20 и благословен Бог вышний, иже предаде враги твоя под руки тебе. И даде ему десятину аврам от всего.
быт14:21 Рече же царь содомский ко авраму: даждь ми мужы, а кони возми себе.
быт14:22 Рече же аврам к царю содомску: воздвигну руку мою ко Господу Богу вышнему, иже сотвори небо и землю:
быт14:23 аще от нити до ременя сапожнаго возму от всего твоего, да не речеши, яко аз обогатих аврама:
быт14:24 кроме сих, яже снедоша отроцы, и части мужей, иже ходиша со мною, есхол, авнан, мамврий: сии да возмут части (своя).
*
быт15:1 По глаголех же сих, бысть слово Господне ко авраму в видении нощию, глаголя: не бойся, авраме: аз защищаю тя, мзда твоя многа будет зело.
быт15:2 Глагола же аврам: Владыко Господи, что ми даси? аз же отпущаюся безчаден: сын же масек домочадицы моея, сей дамаск елиезер.
быт15:3 И рече аврам: понеже мне не дал еси семене, домочадец же мой наследник мой будет.
быт15:4 И абие глас Господень бысть к нему, глаголющий: не будет сей наследник твой, но иже изыдет из тебе, той будет наследник тебе.
быт15:5 Изведе же его вон и рече ему: воззри на небо и изочти звезды, аще возможеши исчести я. И рече: тако будет семя твое.
быт15:6 И верова аврам Богу, и вменися ему в правду.

*

События жизни бывают убедительны для человека.

Равно (или даже более) убедительны должны быть и божественные слова.

Убедительны в том смысле, чтобы знать их, понимать и творить.

О человеке, который так делает (слышит и творит) говорят, что он верит.

Вера Богу и Его словам вменяется человеку в правду (добродетель). В мудрость.

*

Приобретается вера:

Таинствами (хлеб и вино),

чтением (благословен аврам Богом вышним …),

деланием (воздвигну руку мою ко Господу Богу вышнему …),

переживанием божественного (бысть слово Господне ко авраму в видении нощию …).

**

Богу нашему слава. Аминь.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: