dionisiy1500 | Дата: Суббота, 24.02.2024, 03:42 | Сообщение # 1 |
![dionisiy1500](/avatar/00/363381.jpg) Генералиссимус
Статус: Online
| Быт.6.1-7. Проблема фарисейства
быт6:1 И бысть егда начаша человецы мнози бывати на земли, и дщери родишася им: быт6:2 видевше же сынове Божии дщери человечи, яко добры суть, пояша себе жены от всех, яже избраша. быт6:3 И рече Господь Бог: не имать Дух мой пребывати в человецех сих во век, зане суть плоть: будут же дние их лет сто двадесять. быт6:4 Исполини же бяху на земли во дни оны: и потом, егда вхождаху сынове Божии к дщерем человеческим, и раждаху себе: тии бяху исполини, иже от века, человецы именитии. быт6:5 Видев же Господь Бог, яко умножишася злобы человеков на земли: и всяк помышляет в сердцы своем прилежно на злая во вся дни: быт6:6 и помысли Бог, яко сотвори человека на земли, и размысли. быт6:7 и рече Бог: потреблю человека, егоже сотворих, от лица земли, от человека даже до скота, и от гад даже до птиц небесных: зане размыслих, яко сотворих я.
*
Писание впервые упоминает о сынах Божиих.
Сын бывает подобен отцу.
Подобно, сыны Божии должны быть подобны Богу.
*
Для упражнения в божественном подобии необходима «жена от юности» или хранение сердца.
Если подвижник изберет себе какую-то другую жену, пусть она и кажется доброй, то оставит без исправления свое внутреннее.
Внешне он может являться исправным, а в сердце будет прилежно помышлять на злая.
В таких людях не может пребывать божественный Дух (не имать Дух мой пребывати в человецех сих во век, зане суть плоть).
*
Божественное естество (100) должно быть совершенно (10) во внутреннем и во внешнем (2).
Думаю, именно на это указывает число дней плодоношения (будут же дние их лет сто двадесять).
*
Подвижник, не исправляющий внутреннее, собирает в себе полчище нечистых духов.
Бывает исполнен зла (исполин).
В нем бывают видны приобретенные им устойчивые движения неправды (иже от века, человецы именитии). Преподобный Евагрий, «О восьми помыслах»
Евангелие называет таких фарисеями.
*
Для решения проблемы Бог решил устроить для подвижников очищение (потоп).
Подвижники очищаются от неправедного, а Церковь от не желающих очиститься.
*
Очищению подлежит устроение человека, его делание, чувства и мнения о небесном (от человека даже до скота, и от гад даже до птиц небесных).
**
Богу нашему слава. Аминь.
|
|
| |