dionisiy1500 | Дата: Среда, 04.01.2023, 08:22 | Сообщение # 1 |
Генералиссимус
Статус: Offline
| Во время оно, приступльше фарисее, вопросиша Иисуса *
мк10:2 И приступльше фарисее вопросиша его: * аще достоит мужу жену пустити? искушающе его. мк10:3 Он же отвещав рече им: что вам заповеда моисей? мк10:4 Они же реша: моисей повеле книгу распустную написати, и пустити. мк10:5 И отвещав Иисус рече им: по жестосердию вашему написа вам заповедь сию: мк10:6 от начала же создания, мужа и жену сотворил я есть Бог: мк10:7 сего ради оставит человек отца своего и матерь мк10:8 и прилепится к жене своей, и будета оба в плоть едину: темже уже неста два, но плоть едина: мк10:9 еже убо Бог сочета, человек да не разлучает. мк10:10 И в дому паки ученицы его о сем вопросиша его. мк10:11 И глагола им: иже аще пустит жену свою и оженится иною, прелюбы творит на ню: мк10:12 и аще жена пустит мужа и посягнет за иного, прелюбы творит.
*
Мне кажется, фарисеи спрашивают о телесном, Господь же отвечает о духовном.
*
Пусть, муж есть образ разума, а жена есть образ жизни.
*
Хорошо, если человек живет разумной жизнью (прилепится к жене своей, и будета оба в плоть едину: темже уже неста два, но плоть едина).
Такого человека называют левитом (ныне со мною будет муж мой).
*
Не следует, оставив свою жизнь, рассматривать чужую (иже аще пустит жену свою и оженится иною, прелюбы творит на ню), или жить не так, как считаем праведным (аще жена пустит мужа и посягнет за иного, прелюбы творит).
Подвижнику следует исправить сначала первое, а затем второе (левий, иуда).
**
Богу нашему слава. Аминь.
|
|
| |