dionisiy1500 | Дата: Суббота, 26.02.2022, 08:17 | Сообщение # 1 |
Генералиссимус
Статус: Offline
| мф25:31 Егда же приидет Сын Человеческий в славе своей и вси святии ангели с ним, тогда сядет на престоле славы своея, мф25:32 и соберутся пред ним вси языцы: и разлучит их друг от друга, якоже пастырь разлучает овцы от козлищ: мф25:33 и поставит овцы одесную себе, а козлища ошуюю. мф25:34 Тогда речет Царь сущым одесную его: приидите, благословеннии Отца моего, наследуйте уготованное вам Царствие от сложения мира: мф25:35 взалкахся бо, и дасте ми ясти: возжадахся, и напоисте мя: странен бех, и введосте мене: мф25:36 : болен, и посетисте мене: в темнице бех, и приидосте ко мне. мф25:37 Тогда отвещают ему праведницы, глаголюще: Господи, когда тя видехом алчуща, и напитахом? или жаждуща, и напоихом? мф25:38 когда же тя видехом странна, и введохом? или нага, и одеяхом? мф25:39 когда же тя видехом боляща, или в темнице, и приидохом к тебе? мф25:40 И отвещав Царь речет им: аминь глаголю вам, понеже сотвористе единому сих братий моих менших, мне сотвористе. мф25:41 Тогда речет и сущым ошуюю (его): идите от мене, проклятии, во огнь вечный, уготованный диаволу и аггелом его: мф25:42 взалкахся бо, и не дасте ми ясти: возжадахся, и не напоисте мене: мф25:43 странен бех, и не введосте мене: наг, и не одеясте мене: болен и в темнице, и не посетисте мене. мф25:44 Тогда отвещают ему и тии, глаголюще: Господи, когда тя видехом алчуща, или жаждуща, или странна, или нага, или больна, или в темнице, и не послужихом тебе? мф25:45 Тогда отвещает им, глаголя: аминь глаголю вам, понеже не сотвористе единому сих менших, ни мне сотвористе. мф25:46 И идут сии в муку вечную, праведницы же в живот вечный.
*
Обычно полагают, что указанное случится когда-то потом …
Думаю, что для нас оно бывает уже сейчас.
Господь Иисус уже сидит одесную Отца (на престоле славы своея) и приходит к нам силой Духа (в славе своей) и просвещением ангелов (и вси святии ангели с ним).
В первом смысле понимают Суд те, в ком преобладают козлища, во втором — те, в ком преобладают овцы.
*
Какой смысл понимать, что Суд будет когда-то потом?
Таким мнением удобно оправдывать свое нерадение о спасении.
Напротив, понимающие, что Суд уже сейчас, подвизаются утвердить свое пребывание одесную Бога.
*
В чем следует подвизаться?
В том, чтобы
соблюдать заповеди (взалкахся бо, и дасте ми ясти),
праведно мыслить и говорить (возжадахся, и напоисте мя),
усваивать себе божественные истины (странен бех, и введосте мене),
одевать Христа в приличное Ему учение (наг, и одеясте мя),
исправлять огрехи богопознания (болен, и посетисте мене),
размышлять о непонятном в божественных вещах (в темнице бех, и приидосте ко мне).
*
Кто так будет делать, наследит блаженную жизнь в Боге (живот вечный).
Напротив, тот, кто не будет, наследит вечный огонь.
*
Спасающийся спасает не только себя, но и круг своего общения (аминь глаголю вам, понеже сотвористе единому сих братий моих менших, мне сотвористе).
**
Богу нашему слава. Аминь.
|
|
| |