[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
* лк.2.22-40. Сретение
dionisiy1500Дата: Четверг, 20.02.2025, 19:41 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Статус: Offline
лк.2.22-40. Сретение

лк2:22 И егда исполнишася дние очищения ею, по закону моисеову, вознесоста его во Иерусалим, поставити его пред Господем,
лк2:23 якоже есть писано в законе Господни: яко всяк младенец мужеска полу, разверзая ложесна, свято Господеви наречется:
лк2:24 и еже дати жертву, по реченному в законе Господни, два горличища или два птенца голубина.
лк2:25 И се, бе человек во Иерусалиме, емуже имя симеон. И человек сей праведен и благочистив, чая утехи израилевы: и Дух бе свят в нем.
лк2:26 И бе ему обещанно Духом святым, не видети смерти, прежде даже не видит Христа Господня.
лк2:27 И прииде Духом в церковь. И егда введоста родителя отроча Иисуса, сотворити има по обычаю законному о нем,
лк2:28 и той приемь его на руку своею, и благослови Бога, и рече:
лк2:29 ныне отпущаеши раба твоего, Владыко, по глаголу твоему, с миром:
лк2:30 яко видесте очи мои спасение твое,
лк2:31 еже еси уготовал пред лицем всех людий:
лк2:32 свет во откровение языком, и славу людий твоих израиля.
лк2:33 И бе иосиф и Мати его чудящася о глаголемых о нем.
лк2:34 И благослови я симеон, и рече к Марии Матери его: се, лежит сей на падение и на востание многим во израили, и в знамение пререкаемо:
лк2:35 и тебе же самой душу пройдет оружие: яко да открыются от многих сердец помышления.
лк2:36 И бе анна пророчица, дщи фануилева, от колена асирова: сия заматоревши во днех мнозех, живши с мужем седмь лет от девства своего:
лк2:37 и та вдова яко лет осмьдесят и четыре, яже не отхождаше от церкве, постом и молитвами служащи день и нощь.
лк2:38 И та в той час приставши исповедашеся Господеви и глаголаше о нем всем чающым избавления во Иерусалиме.
лк2:39 И яко скончашася вся по закону Господню, возвратишася в галилею, во град свой назарет.
лк2:40 Отроча же растяше и крепляшеся духом, исполняяся премудрости: и благодать Божия бе на нем.

*

Думаю, Симеон и Анна есть образы живущего в Церкви Духа.

Когда христианин (Иосиф, Мария, Иисус) приходит в Церковь, то встречает (сретает) там (полноту) благодать Духа (Симеон, Анна).

**

лк2:22 И егда исполнишася дние очищения ею, по закону моисеову, вознесоста его во Иерусалим, поставити его пред Господем,
лк2:23 якоже есть писано в законе Господни: яко всяк младенец мужеска полу, разверзая ложесна, свято Господеви наречется:
лк2:24 и еже дати жертву, по реченному в законе Господни, два горличища или два птенца голубина.

*

Всякий христианин (ученик Христа) бывает сыном Небесного Отца (иосиф) и живет небесной жизнью (мария).

Бывает настолько, насколько может.

Сорок дней очищения, думаю, указывают на то, что имеющееся должно быть согласно со смыслами Евангелия.

Является христианин в Церковь для того, чтобы Бог рассмотрел его мнения и образ жизни (еже дати жертву, по реченному в законе
Господни, два горличища или два птенца голубина).

**

лк2:25 И се, бе человек во Иерусалиме, емуже имя симеон. И человек сей праведен и благочестив, чая утехи израилевы: и Дух бе свят в нем.
лк2:26 И бе ему обещанно Духом святым, не видети смерти, прежде даже не видит Христа Господня.
лк2:27 И прииде Духом в церковь. И егда введоста родителя отроча Иисуса, сотворити има по обычаю законному о нем,
лк2:28 и той приемь его на руку своею, и благослови Бога, и рече:
лк2:29 ныне отпущаеши раба твоего, Владыко, по глаголу твоему, с миром:
лк2:30 яко видесте очи мои спасение твое,
лк2:31 еже еси уготовал пред лицем всех людий:
лк2:32 свет во откровение языком, и славу людий твоих израиля.
лк2:33 И бе иосиф и Мати его чудящася о глаголемых о нем.
лк2:34 И благослови я симеон, и рече к Марии Матери его: се, лежит сей на падение и на востание многим во израили, и в знамение пререкаемо:
лк2:35 и тебе же самой душу пройдет оружие: яко да открыются от многих сердец помышления.

*

Божественный Дух

рассматривает устроение христианина (и той приемь его на руку своею),

делает разумным божественное (и благослови Бога),

сообщает о том,

что пришедшему отпущены его грехи (ныне отпущаеши раба твоего, Владыко, по глаголу твоему, с миром),

спасительности приобретенного им (яко видесте очи мои спасение твое),

и то, что спасение приготовлено для всех (еже еси уготовал пред лицем всех людий),

а устроено, как просвещение и упражнение в силе ( свет во откровение языком, и славу людий твоих израиля).
*
Христианину дух делает понятным то (и благослови я симеон), что было прежде непонятным (и бе иосиф и Мати его чудящася о глаголемых о нем).

*

Жизнь христианина будет устроена из покаяния и исповедания (и рече к Марии Матери его: се, лежит сей на падение и на востание многим во израили) и в предпочтении божественного (и в знамение пререкаемо).

А высота жизни будет устроена в упражнении в трезвении (и тебе же самой душу пройдет оружие: яко да открыются от многих сердец помышления).

**

лк2:36 И бе анна пророчица, дщи фануилева, от колена асирова: сия заматоревши во днех мнозех, живши с мужем седмь лет от девства своего:
лк2:37 и та вдова яко лет осмьдесят и четыре, яже не отхождаше от церкве, постом и молитвами служащи день и нощь.
лк2:38 И та в той час приставши исповедашеся Господеви и глаголаше о нем всем чающым избавления во Иерусалиме.

*

Фануил (лицо Бога).
Асир (счастье).

*

Жизнь каждого подвижника уникальна в семи измерениях бытия (живши с мужем седмь лет от девства своего) и устраивается в совершенном воскресении в смыслах четырех евангелий (и та вдова яко лет осмьдесят и четыре).

Совершается она в Церкви, воздержанием и молитвой, в просвещении и искушении (яже не отхождаше от церкве, постом и молитвами служащи день и нощь).

В том, чтобы хвалить Бога, как Сущего (и та в той час приставши исповедашеся Господеви) и учить этому других (и глаголаше о нем всем чающым избавления во Иерусалиме).

**

лк2:39 И яко скончашася вся по закону Господню, возвратишася в галилею, во град свой назарет.
лк2:40 Отроча же растяше и крепляшеся духом, исполняяся премудрости: и благодать Божия бе на нем.

*

После посещения Церкви прилично возвратиться в уединение и подвизаться в возрастании в себе божественных совершенств.

**

Богу нашему слава. Аминь.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: