[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » НОВЫЙ » Бытие 1 » Быт.13.5-18. Смысл христианской жизни
Быт.13.5-18. Смысл христианской жизни
dionisiy1500Дата: Вторник, 01.11.2016, 10:47 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 2203
Статус: Offline


быт13:5 И лоту ходящу со аврамом бяху овцы, и волы, и кущы.
быт13:6 И не вмещаше их земля жити вкупе, яко имения их бяху многа: и не можаху жити вкупе.
быт13:7 И бысть распря между пастухи скота аврамля и между пастухи скота лотова: хананее же и ферезее тогда живяху на земли (той).
быт13:8 Рече же аврам лоту: да не будет распря между мною и тобою, и между пастухи твоими и между пастухи моими, яко человецы братия мы есмы:
быт13:9 не се ли вся земля пред тобою есть? Отлучися ты от мене: аще ты на лево, аз на десно: аще же ты на десно, аз на лево.
быт13:10 И возвед лот очи свои, виде всю окрестную страну иорданскую, яко вся напаяема бяше водою, прежде неже низвратити Богу содом и гоморр, яко рай Божий, и яко земля египетска, даже приити до зогора:
быт13:11 и избра себе лот всю окрестную страну иорданскую, и отиде лот от востока: и разлучистася кийждо от брата своего.
быт13:12 Аврам же вселися в земли ханаанстей, лот же вселися во граде окрестных стран и вселися в содоме.
быт13:13 Человецы же сущии в содоме зли и грешни пред Богом зело.
быт13:14 Бог же рече авраму, повнегда разлучитися лоту от него: воззри очима твоима и виждь от места, идеже ты ныне еси, к северу, и ливе, и к востоку, и морю:
быт13:15 яко всю землю, юже ты видиши, тебе дам ю и семени твоему во веки,
быт13:16 и сотворю семя твое, яко песок земный: аще кто может исчести песок земный, то и семя твое изочтет:
быт13:17 востав проиди землю в долготу ея и в широту: яко тебе дам ю и семени твоему во век.
быт13:18 И отселився аврам, пришед вселися у дуба мамврийскаго, иже бяше в хевроне: и созда ту жертвенник Господу.


*

Сейчас активно идет обсуждение книги бывшей послушницы Марии Кикоть о ее жизни в монастыре.

Участники дискуссии, несмотря на то, какую сторону они поддерживают, как мне кажется, ошибаются в своем мнении о смысле христианской жизни. 

Не думаю, что мне удастся кого-то убедить, но я предлагаю взглянуть на обсуждаемый вопрос с точки зрения спасения. 

*

Есть два мнения о смысле жизни, один их которых непременно должен выбрать всякий христианин. 

Мнение Лота или мнение Аврама.

Нельзя жить руководствуясь сразу обоими ( не вмещаше их земля жити вкупе).

*

Лот смотрит на христианскую жизнь, как на место утешения, на место божественных благ ( возвед лот очи свои, виде всю окрестную страну иорданскую, яко вся напаяема бяше водою, прежде неже низвратити Богу содом и гоморр, яко рай Божий, и яко земля египетска, даже приити до зогора), которыми он свободно может распоряжаться.

Аврам же смотрит на христианскую жизнь, как на место послушания Богу (Аврам же вселися в земли ханаанстей).

Если принять первое мнение, то Бог перестанет быть твоей целью ( и отиде лот от востока).

Если принять второе, то получишь от Бога личное спасение ( тебе дам ю и семени твоему во веки).

*

Пусть каждый выберет то, что ему важнее.

**


Богу нашему слава. Аминь.
 
Форум » НОВЫЙ » Бытие 1 » Быт.13.5-18. Смысл христианской жизни
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: