[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » НОВЫЙ » Евангелие от Луки » лк.4.40-44. Исцеление мнений
лк.4.40-44. Исцеление мнений
dionisiy1500Дата: Четверг, 25.01.2024, 08:23 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 2194
Статус: Offline
лк.4.40-44. Исцеление мнений

лк4:40 Заходящу же солнцу, вси, елицы имеяху болящыя недуги различными, привождаху их к нему: он же на единаго коегождо их руце возложь, изцеляше их.
лк4:41 Исхождаху же и беси от многих, вопиюще и глаголюще, яко ты еси Христос Сын Божий. И запрещая не даяше им глаголати, яко ведяху Христа самаго суща.
лк4:42 Бывшу же дню, изшед иде в пусто место: и народи искаху его, и приидоша к нему, и удержаваху его, дабы не отшел от них.
лк4:43 Он же рече к ним, яко и другим градовом благовестити ми подобает Царствие Божие: яко на се послан есмь.
лк4:44 И бе проповедая на сонмищих галилейских.


*

Когда человек упраздниться от телесных представлений, поймет силу божественных слов и исцелится от страстности, то может упражняться в богопознании.

В искушении (заходящу же солнцу) подвижник видит, какой он есть, и каким согласно божественных слов должен быть.

Следует исповедовать наши грехи и беззакония Господу, чтобы Тот исцелил нас (вси, елицы имеяху болящыя недуги различными, привождаху их к нему: он же на единаго коегождо их руце возложь, изцеляше их).

Господь не только исцеляет беззакония, но и устраняет их причины (исхождаху же и беси от многих).

*

Может показаться, что Господь не нужен нам, если нет искушений (бывшу же дню, изшед иде в пусто место).

Такое мнение неверно.

Хорошо всегда быть с Господом (и народи искаху его, и приидоша к нему, и удержаваху его, дабы не отшел от них).

Думаю, именно этому служит «умное поучение», часто произносимая краткая молитва. 

Например, «Господи, помилуй»

*

Вышесказанное имеет в виду исцеление понимания божественных слов (вифсаида = дом рыбной ловли).

Подобно исцеляют и другие мнения (яко и другим градовом благовестити ми подобает Царствие Божие).

**


Богу нашему слава. Аминь.
 
Форум » НОВЫЙ » Евангелие от Луки » лк.4.40-44. Исцеление мнений
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: