[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
* 008 мк.2.14-17
dionisiy1500Дата: Четверг, 02.02.2023, 06:10 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Статус: Offline
Во время оно, мимогрядый Иисус *

мк2:13 И изыде паки к морю: и весь народ идяше к нему, и учаше их.
мк2:14 И мимогрядый * виде левию алфеова, седяща на мытнице, и глагола ему: по мне гряди. И востав вслед его иде.
мк2:15 И бысть возлежащу ему в дому его, и мнози мытари и грешницы возлежаху со Иисусом и со ученики его: бяху бо мнози, и по нем идоша.
мк2:16 И книжницы и фарисее, видевше его ядуща с мытари и грешники, глаголаху учеником его: что яко с мытари и грешники яст и пиет?
мк2:17 И слышав Иисус глагола им: не требуют здравии врача, но болящии: не приидох призвати праведники, но грешники на покаяние.

*

Левий (ныне со мною будет муж мой) есть образ разумного делания.

Алфей (ученый вождь) есть образ разумного подвижничества.

*

Левий алфеев есть образ разумного подвижничества в разуме.

Так следует подвизаться всем христианам (по мне гряди).

Господь бывает в общении с теми, кто так подвизается (бысть возлежащу ему в дому его, и мнози мытари и грешницы возлежаху со Иисусом и со ученики его: бяху бо мнози, и по нем идоша).

С теми, кто считает себя грешником и желает извлекать полезное из происходящего (мытари и грешницы).

*

Некоторые ограничиваются знанием без делания (книжницы) или одним внешним деланием (фарисеи).

Такие не понимают смысла «левия алфеева»

*

Господь приходит к тем, кто нуждается в его помощи (не приидох призвати праведники, но грешники на покаяние).

**

Богу нашему слава. Аминь.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: