dionisiy1500 | Дата: Четверг, 02.02.2023, 06:10 | Сообщение # 1 |
Генералиссимус
Статус: Offline
| Во время оно, мимогрядый Иисус *
мк2:13 И изыде паки к морю: и весь народ идяше к нему, и учаше их. мк2:14 И мимогрядый * виде левию алфеова, седяща на мытнице, и глагола ему: по мне гряди. И востав вслед его иде. мк2:15 И бысть возлежащу ему в дому его, и мнози мытари и грешницы возлежаху со Иисусом и со ученики его: бяху бо мнози, и по нем идоша. мк2:16 И книжницы и фарисее, видевше его ядуща с мытари и грешники, глаголаху учеником его: что яко с мытари и грешники яст и пиет? мк2:17 И слышав Иисус глагола им: не требуют здравии врача, но болящии: не приидох призвати праведники, но грешники на покаяние.
*
Левий (ныне со мною будет муж мой) есть образ разумного делания.
Алфей (ученый вождь) есть образ разумного подвижничества.
*
Левий алфеев есть образ разумного подвижничества в разуме.
Так следует подвизаться всем христианам (по мне гряди).
Господь бывает в общении с теми, кто так подвизается (бысть возлежащу ему в дому его, и мнози мытари и грешницы возлежаху со Иисусом и со ученики его: бяху бо мнози, и по нем идоша).
С теми, кто считает себя грешником и желает извлекать полезное из происходящего (мытари и грешницы).
*
Некоторые ограничиваются знанием без делания (книжницы) или одним внешним деланием (фарисеи).
Такие не понимают смысла «левия алфеева»
*
Господь приходит к тем, кто нуждается в его помощи (не приидох призвати праведники, но грешники на покаяние).
**
Богу нашему слава. Аминь.
|
|
| |