[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Вера
dionisiy1500Дата: Вторник, 22.10.2013, 13:16 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Статус: Offline
Мф.8.18-34.

18 Видев же Иисус многи народы окрест себе, повеле (учеником) ити на он пол.
19 И приступль един книжник, рече ему: учителю, иду по тебе, аможе аще идеши.
20 глагола ему Иисус: лиси язвины имут, и птицы небесныя гнезда: Сын же Человеческий не имать где главы подклонити.
21 Другий же от ученик его рече ему: Господи, повели ми прежде ити и погребсти отца моего.
22 Иисус же рече ему: гряди по мне и остави мертвых погребсти своя мертвецы.
23 И влезшу ему в корабль, по нем идоша ученицы его.
24 И се, трус велик бысть в мори, якоже кораблю покрыватися волнами: той же спаше.
25 И пришедше ученицы его возбудиша его, глаголюще: Господи, спаси ны, погибаем.
26 И глагола им: что страшливи есте, маловери? Тогда востав запрети ветром и морю, и бысть тишина велия.
27 Человецы же чудишася, глаголюще: кто есть сей, яко и ветри и море послушают его?
28 И пришедшу ему на он пол, в страну гергесинскую, сретоста его два бесна от гроб исходяща, люта зело, яко не мощи ни кому минути путем тем.
29 И се, возописта глаголюща: что нама и тебе, Иисусе Сыне Божий? пришел еси семо прежде времене мучити нас.
30 Бяше же далече от нею стадо свиний много пасомо.
31 Беси же моляху его, глаголюще: аще изгониши ны, повели нам ити в стадо свиное.
32 И рече им: идите. Они же изшедше идоша в стадо свиное: и се, (абие) устремися стадо все по брегу в море, и утопоша в водах.
33 Пасущии же бежаша, и шедше во град, возвестиша вся, и о бесною.
34 И се, весь град изыде в сретение Иисусови: и видевше его, молиша, яко дабы прешел от предел их.

Образом твердой веры видим апостола Петра:

«15 глагола им (Иисус): вы же кого мя глаголете быти?
16 Отвещав же симон петр рече: ты еси Христос, Сын Бога живаго.
17 И отвещав Иисус рече ему: блажен еси, симоне, вар иона, яко плоть и кровь не яви тебе, но Отец мой, иже на небесех:
18 и аз же тебе глаголю, яко ты еси петр, и на сем камени созижду церковь мою, и врата адова не одолеют ей:
19 и дам ти ключи Царства небеснаго: и еже аще свяжеши на земли, будет связано на небесех: и еже аще разрешиши на земли, будет разрешено на небесех»
 Мф.16.15-19.

Причиной твердости веры Петра Господь называет явление Бога (яко плоть и кровь не яви тебе, но Отец мой, иже на небесех). Такое же явление было прежде Аврааму, а некоторое время спустя будет Савлу. Пока же такого явления не было, вера в человеке бывает малой и нетвердой.

Отсутствие веры видим в книжнике, которым управляют иногда ангелы, а иногда бесы:

«лиси язвины имут, и птицы небесныя гнезда: Сын же Человеческий не имать где главы подклонити»

Нетвердость веры видим в ученике, который оставляет следование Христу ради родственников:

«ученик его рече ему: Господи, повели ми прежде ити и погребсти отца моего»

Малость веры видим в учениках, испугавшихся бури:

«И глагола им: что страшливи есте, маловери?»

Причина маловерия или нетвердости веры есть одержимость бесами.

Гергесинская означает глинистая.

Камень всегда бывает тверд.

Глина же, когда сухо, бывает тверда.  Подобна камню.  Когда же пройдет дождь, превращается в грязь.

Гергесинское расположение сердца двойственно (два бесна) и объясняется неустроенностью дома души (от гроб исходяща). Оно бывает у всех без исключения (люта зело, яко не мощи ни кому минути путем тем).

Как сделать, чтобы Господь посетил нас?

Вспомним о Нем, и бесы погибнут вместе с их нечистотой (свиньями).

Богу нашему слава. Аминь.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: