[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » НОВЫЙ » Исход » Исх.4.1-9. Знамения веры
Исх.4.1-9. Знамения веры
dionisiy1500Дата: Среда, 03.10.2018, 16:30 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 2189
Статус: Offline
Исх.4.1-9. Знамения веры

исх4:1 Отвеща же моисей и рече: аще не уверуют ми, ниже послушают гласа моего, рекут бо, яко не явися тебе Бог, что реку к ним?
исх4:2 И рече к нему Господь: что сие есть в руце твоей? Он же рече: жезл.
исх4:3 И рече: поверзи его на землю. И верже и на землю, и бысть змий: и отбеже моисей от него.
исх4:4 И рече Господь к моисею: простри руку и ими за хвост. Простер убо руку, взя за хвост, и бысть жезл в руце его.
исх4:5 Да уверуют ти, яко явися тебе Господь Бог отец твоих, Бог авраамов и Бог исааков и Бог иаковль.
исх4:6 Рече же ему Господь паки: вложи руку твою в недро твое. И вложи руку в недро свое, и изят ю от недра своего, и бысть рука его прокажена яко снег.
исх4:7 И рече паки ему Господь: вложи руку твою в недро твое. И вложи руку свою в недро свое, и изят ю от недра своего, и бысть паки в румянстве плоти своея.
исх4:8 Аще же не уверуют тебе, ниже послушают гласа знамения перваго, уверуют тебе ради гласа знамения втораго:
исх4:9 и будет аще не уверуют тебе двема знамениями сими, ниже послушают гласа твоего, да возмеши от воды речныя, и пролиеши на сухо: и будет вода, юже возмеши от реки, кровию на сусе.


*

Жезл Моисея есть образ христианского подвига.

Если мы не имеем подвига или оставим его, то нам бывают опасны обстоятельства земной жизни (поверзи его на землю. И верже и на землю, и бысть змий: и отбеже моисей от него).

Если мы считаем что все события нашей жизни посланы от Бога для нашего спасения, то обстоятельства жизни становятся составляющими христианского подвига (простри руку и ими за хвост. Простер убо руку, взя за хвост, и бысть жезл в руце его).

*

Если станем действовать , как случиться, то будем обличены грехами (вложи руку твою в недро твое. И вложи руку в недро свое, и изят ю от недра своего, и бысть рука его прокажена яко снег).

Если станем подвизаться в покаянии, то обретем праведность (вложи руку твою в недро твое. И вложи руку свою в недро свое, и изят ю от недра своего, и бысть паки в румянстве плоти своея).

*

Человеку кажется, что он свободен в действиях, но если рассмотрит свои дела, то увидит, что одержим страстьми (возмеши от воды речныя, и пролиеши на сухо: и будет вода, юже возмеши от реки, кровию на сусе).

*

Первое знамение объясняет смысл жизни, который не в «рентабельности»,  но в спасении.

Второе — указывает на покаяние, как на способ исцеления естества.

Третье — на то, что следует нудить себя. Противиться страсти.

**


Богу нашему слава. Аминь.
 
Форум » НОВЫЙ » Исход » Исх.4.1-9. Знамения веры
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: