[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » НОВЫЙ » Бытие 1 » Быт.28.10-22. О Церкви
Быт.28.10-22. О Церкви
dionisiy1500Дата: Пятница, 15.02.2019, 08:42 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 2191
Статус: Offline
Быт.28.10-22.  О Церкви

быт28:11 и обрете место и успе тамо, зайде бо солнце: и взя от камения места (того) и положи в возглавие себе, и спа на месте онем.
быт28:12 И сон виде: и се, лествица утверждена на земли, еяже глава досязаше до небесе, и ангели Божии восхождаху и низхождаху по ней:
быт28:13 Господь же утверждашеся на ней и рече: аз есмь Бог авраама отца твоего и Бог исаака, не бойся: земля, идеже ты спиши на ней, тебе дам ю и семени твоему:
быт28:14 и будет семя твое яко песок земный, и распространится на море, и ливу, и север, и на востоки: и благословятся о тебе вся колена земная и о семени твоем:
быт28:15 и се, аз есмь с тобою, сохраняяй тя на всяком пути, аможе аще пойдеши, и возвращу тя в землю сию: яко не имам тебе оставити, дондеже сотворити ми вся, елика глаголах тебе.
быт28:16 И воста иаков от сна своего и рече: яко есть Господь на месте сем, аз же не ведех.
быт28:17 И убояся и рече: яко страшно место сие: несть сие, но дом Божий, и сия врата небесная.
быт28:18 И воста иаков заутра, и взя камень, егоже положи тамо в возглавие себе: и постави его в столп, и возлия елей верху его.
быт28:19 И прозва иаков имя месту тому дом Божий: уламлуз же бе имя граду первее.
быт28:20 И положи иаков обет, глаголя: аще будет Господь Бог со мною и сохранит мя на пути сем, в оньже аз иду, и даст ми хлеб ясти, и ризы облещися,
быт28:21 и возвратит мя здрава в дом отца моего, и будет Господь мне в Бога:
быт28:22 и камень сей, егоже поставих в столп, будет ми дом Божий, и от всех, яже ми даси, десятину одесятствую та тебе.


*

После упражнения в царстве подвижнику прилично начать упражняться в богослужении и священстве.

Богослужение и священство устроено в Церкви.

Образом Церкви показана лестница, утвержденная на земле и достигающая неба. Ангелы Божии восходят и нисходят по ней. Господь утверждается на ней.

Следует всегда помнить о Церкви и полагать ее в основание своих мнений (и взя камень, егоже положи тамо в возглавие себе: и постави его в столп).

Церковь есть явление божественной милости в благодати Духа (и возлия елей верху его).

Если желаем жить с общении с Богом, то следует жить в Церкви (и камень сей, егоже поставих в столп, будет ми дом Божий).

Следует участвовать в делах Церкви всем, что даст Господь (от всех, яже ми даси, десятину одесятствую та тебе). Исполнением заповедей, молитвой, служением, имением …

**


Богу нашему слава. Аминь.
 
dionisiy1500Дата: Пятница, 15.02.2019, 09:03 | Сообщение # 2
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 2191
Статус: Offline
Задумался: "Почему десятину?"

Может быть, "десятина" означает лучшее (по-нашему мнению) из того, что у нас есть.

Похожее место:

быт4:3 И бысть по днех, принесе каин от плодов земли жертву Богу:
быт4:4 и авель принесе и той от первородных овец своих и от туков их. И призре Бог на авеля и на дары его:
быт4:5 на каина же и на жертвы его не внят. И опечалися каин зело, и испаде лице его.
быт4:6 И рече Господь Бог каину: вскую прискорбен был еси? и вскую испаде лице твое?
быт4:7 Еда аще право принесл еси, право же не разделил еси, не согрешил ли еси? умолкни: к тебе обращение его, и ты тем обладаеши.


**


Богу нашему слава. Аминь.
 
Форум » НОВЫЙ » Бытие 1 » Быт.28.10-22. О Церкви
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: