[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Размышления о Священном Писании » Евангелие от Матфея » Мф.28.1-10. Смыслы Воскресения
Мф.28.1-10. Смыслы Воскресения
dionisiy1500Дата: Воскресенье, 05.05.2019, 09:45 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 2191
Статус: Offline
Мф.28.1-10.  Смыслы Воскресения

(для упражняющихся в духе)

мф28:1 В вечер же субботный, свитающи во едину от суббот, прииде мариа магдалина и другая мариа, видети гроб.
мф28:2 И се, трус бысть велий: ангел бо Господень сшед с небесе, приступль отвали камень от дверий гроба и седяше на нем:
мф28:3 бе же зрак его яко молния, и одеяние его бело яко снег.
мф28:4 От страха же его сотрясошася стрегущии и быша яко мертви.
мф28:5 Отвещав же ангел рече женам: не бойтеся вы: вем бо, яко Иисуса распятаго ищете:
мф28:6 несть зде: воста бо, якоже рече: приидите, видите место, идеже лежа Господь,
мф28:7 и скоро шедше рцыте учеником его, яко воста от мертвых и се, варяет вы в галилеи: тамо его узрите: се, рех вам.
мф28:8 И изшедше скоро от гроба со страхом и радостию велиею, текосте возвестити учеником его.
мф28:9 Егда же идясте возвестити учеником его, и се, Иисус срете я, глаголя: радуйтеся. Оне же приступльше ястеся за нозе его и поклонистеся ему.
мф28:10 Тогда глагола има Иисус: не бойтеся: идите, возвестите братии моей, да идут в галилею, и ту мя видят.


*

Евангелие называет христиан женами, как зачавшими и родившими плод божественного подобия.

Ангел называет христиан учениками, как учащихся у Христа.

Иисус называет христиан братьями, как сотворивших волю Небесного Отца.

*

Явление божественного бывает тогда, когда христианин бывает празден от человеческого (в вечер же субботный).

Не всякому христианину, но живущему в высоте (мария = возвышенная) смыслов (прииде мариа магдалина и другая мариа, видети гроб).

*

Божественный свет дает человеку видение своего греха (ангел бо Господень сшед с небесе, приступль отвали камень от дверий гроба) и учит покаянию (и седяше на нем).

Сидят обычно судьи, цари и учителя, остальные перед ними стоят.

Как молния видна всем, так всех просвещает свет покаяния (бе же зрак его яко молния), а учение о покаянии во всем истинно (и одеяние его бело яко снег).

В сиянии божественного света бездействуют все противные силы (от страха же его сотрясошася стрегущии и быша яко мертви).

Божественный свет (ангел) утверждает христиан в мире (не бойтеся вы), разрешает их недоумение (вем бо, яко Иисуса распятаго ищете: несть зде: воста бо, якоже рече), показывает, как следует им ныне себя устроить (приидите, видите место, идеже лежа Господь), и что следует говорить ученикам (яко воста от мертвых и се, варяет вы в галилеи), и где ученики увидят Христа (и се, варяет вы в галилеи: тамо его узрите).

Не следует медлить в божественных повелениях, но радостно исполнять их со страхом и трепетом (и изшедше скоро от гроба со страхом и радостию велиею, текосте возвестити учеником его).

Радость есть переживание обретения желаемого.

Послушным является Иисус и подает им радость общения с Богом (егда же идясте возвестити учеником его, и се, Иисус срете я, глаголя: радуйтеся).

Они же в общении с Богом поучаются в любви к Богу и ближнему (оне же приступльше ястеся за нозе его) в соблюдении заповедей (и поклонистеся ему).

Тех, кто исполнил заповедь, Господь утверждает в мире (не бойтеся) и посылает проповедовать в духовной силе делателям (идите, возвестите братии моей, да идут в галилею, и ту мя видят).

**


Богу нашему слава. Аминь.
 
Форум » Размышления о Священном Писании » Евангелие от Матфея » Мф.28.1-10. Смыслы Воскресения
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: